Totaalinrichting

De term 'totaalinrichting' verwijst naar het veranderen van de stijl, sfeer en functie van een ruimte, waardoor de beleving van die ruimte wordt veranderd. Ontwerpers die zich specialiseren in totaalinrichting, houden rekening met kleur, materialen, meubels, verlichting en andere aanvullende elementen, om hun smaak en visie in harmonie te brengen met de individuele stijl van de opdrachtgever.

Van belang is het herkennen van de stijl, behoeften en bedoelingen van de opdrachtgever. Door de juiste combinatie van materialen, vormen en kleuren kunnen ontwerpers een harmonie creëren die een rustige sfeer heeft gecreëerd, waardoor je ontspannen voelt. Mooie afwerkingen, zoals het afronden van meubels met lint en plinten, gecorregeerde sieraden van dessin, de kusbiel van de stoelen, behang en kunstwerken die deze atmosfeer verlevendigen.

Kleine, functionele details maken de omgeving compleet. Met decoratieve accenten, accessoires en zorgvuldig geselecteerde meubels, kunnen de kamers een harmonieuze balans worden gevormd tussen formeel en informeel, modern en klassiek. Een echte totaalinrichting integreert zich in de omgeving van de gebruiker, en een rustige en ontspannen omgeving die alle elementen harmonisch in balans brengt.

Een totaalinrichting hoeft niet alleen in eve interieurs van huizen te worden toegepast. Zakelijke en openbare omgevingen kunnen ook profijt trekken van de technieken die de totaalinrichters bieden. Door solide ontwerpmethodologieën te gebruiken, zoals het begrijpen van het publiek en de adressen van hun behoeften, kunnen zij zakelijke opties creëren die passagiers bij de cultuur, identiteit en uitstraling van hun bedrijf.

Om een ​​mooie en harmonieuze leef-, werk- en reiservaring te creëren, moeten totaalinrichtingsexperts een gevoel van ontspanning en welzijn voelen voordat ze hun taak voltooien. Of het nu een huis, kantoor of retailomgeving is, een gevoel van centraalheid en harmonie moet worden bereikt voordat de projecten tot een succes worden gemaakt.