Hoe Werkt het Sociaal Secretariaat Voeren Activiteiten?

Het Sociaal Secretariaat werd opgericht door de Verenigde Staten federale regering in 1974 om de effectiviteit van het menselijk potentieel in zijn programma's te bewaken. Elk jaar, zal elke federale dienst en het agentschap in de VS hebben een rapport over hoe hun human resources actief zijn, in termen van efficiëntie, met betrekking tot de door de overheid gestelde doelen en doelstellingen te bieden.

Sociaal Secretariaat

Het Sociaal Secretariaat heeft het mogelijk gemaakt voor de overheid om voortdurend toezicht op de voortgang van de human resources binnen haar programma's gemaakt. Met deze constante monitoring, wordt het veel gemakkelijker voor overheden om de vooruitgang die zij met betrekking tot deze doelen en doelstellingen en verbeteringen aan te brengen waar nodig hebben gemaakt te evalueren.

Het Sociaal Secretariaat is niet alleen een administratieve dienst van de overheid; eerder, is het op het gebied van performance management als goed ontwikkeld. Het Sociaal Secretariaat maakt gebruik van alle tools en technieken van systemen en functies van het management met het oog op de prestaties van de menselijke hulpbronnen onderzoeken en te bepalen of er nog verbeterpunten die gemaakt moeten worden.

Het ontwerp van het systeem met betrekking tot human resources is gebaseerd op de twee categorieën van de missie en het financieel beheer. Met het oog op de door de overheid gestelde criteria voldoen, moeten de human resources in staat zijn om het volgende te doen:

Missie: Voor het uitvoeren van de doelen en doelstellingen van de federale regering met de minste bedrag van de kostprijs. Daarom worden de human resources in een Human Resources functie die nodig is om prioriteit te geven aan de missie van de overheid.

Financieel Management: Om de voortgang van de prestaties ten opzichte van de doelstellingen van de overheid te volgen. Een Human Resources functie richt zich op het financieel beheer van de human resources in zijn functie om ervoor te zorgen dat alle medewerkers, zowel binnen als buiten de organisatie, voldoen aan de financiële normen voor het beheer van de overheid.

Een Human Resources-functie biedt niet alleen kwaliteit van de dienstverlening aan de overheid; het stelt ook een standaard van de zorg voor hun klanten. Het geeft het personeel dat een specifieke, gedefinieerde baan heeft; de functiebeschrijving is voorzien in de Human Resources Prestatie Manual.

Elke functie human resources heeft zijn eigen rol binnen de overheid en is gemandateerd aan het werk onder de algemene leiding van het secretariaat Human Resources. Als een bepaalde Human Resources-functie niet kan voldoen aan de specifieke functie-eisen van de overheid, kan het management team ofwel verantwoordelijk voor de uitvoering van de functie of het kan worden vervangen door een andere Human Resources-functie.

Met alle van de criteria hierboven beschreven, kunnen Human Resources werken zonder het probleem van de duplicatie. Elke afdeling binnen de regering zullen hun eigen Human Resources functie hebben, waardoor het veel makkelijker voor hen om te communiceren met elkaar.

Een aantal van de functionele gebieden van Human Resources functies bestaan ​​binnen de federale regering. Deze omvatten human resources op het gebied Health Care, human resources op het gebied van onderwijs, human resources in de administratie, human resources op het gebied van transport, en human resources in het kantoor Printing.

Een van de meest belangrijke functies van het Sociaal Secretariaat, is dat van de Human Resources Director. Elke Human Resources Director in de federale regering heeft specifieke verantwoordelijkheden en deze verantwoordelijkheden moet worden voldaan om het doel van de overheid te voldoen. Zoals Human Resources is uitgegroeid tot meer gespecialiseerd binnen de overheid, heeft de vereisten voor Human Resources van de verschillende afdelingen is toegenomen; dit heeft uitdagingen voor de Human Resources Director gecreëerd.